Frequently Asked Questions

De aanwezigheid van ongewenst haren, of het zich nu bevindt op de bovenlip, de handen, de voeten, de bikinistreek, de rug, de benen en/of de armen, is een top bezorgdheid bij de meeste mensen. De meeste mensen zijn het beu om zich steeds weer te epileren door middel van pijnlijke procedures zoals scheren, waxen en epileren. Als antwoord hierop is de vraag naar op licht gebaseerde, permanente haar reductie enorm toegenomen.

Iedereen kan kiezen voor laserontharing. De meeste dames kiezen voor de ontharing van hun gezicht, onderarmen, de bikini lijn of de benen, terwijl heren meer geneigd zijn om hun rug, borst en nekharen te laten verwijderen.

We behandelen ook vele transgenders voor hun transitie en worden door de nieuwe transgenderkliniek van het ZOL te Genk zelfs aanbevolen als laserbedrijf! In het prille begin was laserontharing vooral bedoeld voor de behandeling van mensen met een lichte huid en donkere haren.

Sinds we gebruik maken van de Triple Wave technologie, kunnen we alle haar-en huidtypes behandelen, enkel voor de witte, pigmentloze haren is dat nog niet mogelijk.

Tijdens de behandeling, gaat de laser felle lichtflitsen produceren die in de huid via de kleurstof van het haartje tot in de haarwortels getransporteerd worden. De haarfollikels absorberen dat licht. Op die manier worden de haarfollikels verhit en vernietigd. Elke puls van lichtenergie duurt een fractie van een paar seconden en behandelt verschillende haren tegelijk. Hierdoor verloopt deze procedure zeer snel en nagenoeg pijnloos.

Een laserbehandeling duurt gemiddeld 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de te behandelen zone. Laser&Co werkt uitsluitend met de Fast hair removal methode, waardoor we nog sneller en effectiever kunnen laseren. Omdat haren groeien in verschillende stadia, zijn er meerdere behandelingen nodig om de haarwortels te kunnen vernietigen van de haren die zich in de groeifase bevinden.

De meeste patiënten hebben minimum 8 behandelingen nodig, om permanente, langdurende resultaten te bekomen. We kunnen op voorhand niet voorspellen hoeveel behandelingen iemand nodig zal hebben. Dit is individueel afhankelijk van verschillende factoren. Men kan al na 1 beurt een resultaat zien, verschillende haartjes vallen uit en de huid wordt zachter. Na elke volgende lasersessie, worden de resultaten duidelijker, tot alle follikels vernietigd zijn en de permanente haargroei stop gezet wordt.

Laserepilatie werkt door het vernietigen van de wortel van de haarfollikel. Tijdens de behandeling worden lichtflitsen verdeeld over de huid en daarna door de melanine van de haarfollikel geabsorbeerd. Hierdoor worden de cellen die de haargroei stimuleren vernietigd. Het is heel belangrijk om te vermelden dat haren groeien in een cyclus. Laserontharing is enkel effectief tijdens de groeifase.

Elk haartje gaat doorheen 3 fases. De Anagene, de Catagene en de Telogene fase.

  • De Anagene fase, of de groeifase, is de duurtijd waarin het haar actief groeit.
  • De Catagene fase, of de overgangsfase, is de fase waarin de follikel krimpt en loskomt van de papilla, een structuur aan de basis van de follikel.
  • De Telogene fase, ook bekend als de rustfase, is de fase waarin het oude haartje loskomt en uitvalt. Als het oude haartje uitvalt, gaat de follikel zich terug vasthechten aan de papilla en gaat de follikel terug in de Anagene fase terechtkomen. De cyclus wordt dan weer herhaald. Elke haar op jouw lichaam kan zich, op elk moment, in een ander stadium van de groeicyclus bevinden. Hierdoor zijn er verschillende laserbehandelingen nodig om de vele haarfollikels tijdens de groeifase te vernietigen.

De meeste patiënten hebben minstens 8 beurten nodig, met telkens 6 weken tussentijd, om de gewenste resultaten te behalen. Er zijn mensen die deze resultaten sneller behalen, maar er zijn er ook bij wie het langer duurt. Dit is afhankelijk van het hormonale evenwicht, de haarkleur, de haardikte, de huidskleur, de leeftijd enz… We kunnen jammer genoeg niet voorspellen hoeveel haarwortels iemand heeft en ook niet hoeveel haren er telkens in de groeifase zijn. Je ziet echter bij elke lasersessie een duidelijk resultaat. Onze huid-en huisartsen hebben ons ook aangeraden om nooit vooraf een voorspelling te doen over het aantal behandelingen dat iemand nodig zal hebben. Het is wetenschappelijk onmogelijk om dit te doen.

De laserontharing van laser&Co gebeurt met medische en kwalitatieve Triple Wave Lasers die speciaal voor ons ontworpen zijn, in samenspraak met onze artsen. Wij rekenen ongeveer 60 euro aan per vierkante decimeter. We hebben echter ook speciale prijzen voor grotere regio’s. Je kan al onze prijzen terugvinden in de prijslijst op deze website. We bieden elk seizoen speciale acties aan, die je ook op deze website kan terugvinden.

Laserontharing spaart je tijd, pijn en geld. Een recent artikel in de Harper’s Bazaar, vergeleek de kost van 3 lasersessies met de kostprijs van 35 jaren harsen. Uit de resultaten bleek dat laserontharen drie maal goedkoper is dan de kost van harsen.

Er wordt meestal gewerkt met Diodelaser, Alexandrite en Yag lasers. Sommige firma’s werken met IPL flitslampen. Wij werken uitsluitend met de meest effectieve Triple Wave lasers, die de 3 voorgaande lasers in 1 laserkop bevatten. Hierdoor kunnen we alle huid-en haartypes behandelen.

Lasers produceren een lichtstraal met een enkele, geconcentreerde golflengte. Deze lichtstraal wordt specifiek gericht op de melanine van het haartje. De golflengte van lasers ligt meestal tussen de 755 en de 1064 nm. IPL of Intense Pulsed Light produceert een breed spectrum van licht van rond de 550nm. Hierdoor kan er veel minder specifiek gewerkt worden en treedt er ook meer gevaar op voor pigmentatiestoringen.

Laser&Co werkt uitsluitend met een ijsgekoelde laserkop en met de Fast hair removal methode. Hierdoor zijn de behandelingen nagenoeg pijnloos.

Het aantal beurten is afhankelijk van verschillende factoren. Soms verschijnen er na een aantal beurten plots weer wat meer haartjes. Dit is volledig normaal! Het zijn geen nieuwe haren maar het zijn haartjes die zich ervoor in de rust- of overgangsfase bevonden. Stop zeker niet te vroeg met je lasersessies als je dit fenomeen opmerkt. Als je je lasersessies verder zet, zal je merken dat je na zo een groeischeut, juist extra resultaten zal hebben!

We werken samen met verschillende huid-en huisartsen. Zij staan ons steeds bij met raad en daad. We laseren ook in hun praktijken.

Neen, jammer genoeg kunnen witte haren niet behandeld worden, omdat witte haren geen pigment bevatten en hierdoor ook geen laserlicht kunnen transporteren naar de wortels.